Logo

Kuchnia lepsza niż w domu

Jeśli chcesz zjeść dobrze i smacznie nie mogłeś lepiej trafić. Zawitaj do Monte-Carlo, a przekonasz się, że tu po mistrzowsku dbają o podniebienia.

Mało która gospodyni jeszcze pamięta jak robi się zakwas na żur. A w Monte-Carlo żurek gotowany jest z zakwasu, który osobiście przyrządza szef kuchni.

Kto dziś by marnował czas, aby ręcznie lepić pierogi z przepisów naszych przodków. W Monte-Carlo pierogi robione są tradycyjną metodą i dlatego uważane są za najlepsze w Europie środkowej. I tak jest z każdą inną potrawą.

Nie bez przyczyny od czterech lat znajdujemy się na prestiżowej liście 100 najlepszych restauracji w Polsce (POLAND 100 BEST RESTAURANTS). W roku 2016 znaleźliśmy się również w Żółtym przewodniku Gaullt & Millau Polska 2016, który jest konkurentem najsłynniejszego przewodnika Michelin. Żółty przewodnik opisuje 390 restauracji w całej Polsce i inspektorzy Gaullt & Millau zakwalifikowali nas do tego zaszczytnego grona.

Więc zapraszamy cię Drogi Gościu do Monte-Carlo, pociesz swoje podniebienie w niezwykłej, rajdowej atmosferze. Bo jest ono tego warte.

Smacznego!

Dania kuchni regionalnej

Uczta dla podniebienia
  • Zalewajka świętokrzyska

    7.00 

  • Filet z kaczki

    40.00 

    w sosie kurkowo-boczniakowym

  • Żeberko duszone w białej kapuście

    25.00 

  • Comber wieprzowy

    35.00 

    z gołąbkami sandomierskimi

  • Śledź po kielecku

    11.00 

Przyjdź i spróbuj najlepszej kuchni regionalnej

Nagrody i wyróżnienia

W roku 2012 nasza restauracja została umieszczona na liście 100 najlepszych restauracji w Polsce i otrzymaliśmy prestiżowe wyróżnienia:

„Najlepsza restauracja tradycyjna Województwa Świętokrzyskiego 2012”,
„AWARD EXCELLENCE 2013”, „BEST AWARD EXCELLCENCE 2014 i 2015
oraz „KORONA SMAKOSZA 2014

W rajdowej atmosferze życzymy smacznego.

Grzegorz Romanski